„Bio-Rita”

Barátnőm, Rita adta az ötletet és a recepteket ahhoz, hogy speciális igényeket is ki tudjunk elégíteni. Olyan hatalmas tárháza van a bio süteményeknek, hogy képtelenség lenne a teljes spektrumot megcélozni.

Elsősorban zab alapú, barna cukorral, csökkentett lisztmennyiséggel készülő édességeket kínálunk.

Kókusz krémmel töltött zabtekercs

Csokis, aszalt gyümölcsös zabtallér

Csokis zabtallér liofilizált eperrel és csokimasnival
Csokis zabos tallér grillázzsal

Variációk mákra

Nagyon szeretjük a mákot.

A népi gyógyászatban is használták a mákot. Segíti a kálcium beépülését, jó foszfor forrás. B, C, E-vitamin tartalmmal rendelkezik. Nagy szerepe van az immunrendszer támogatásában a benne lévő cinknek köszönhetően. Fájdalomcsillapítók, gyulladáscsökkentők alapanyaga.

Szívesen használják a sütemények világában. Én most eperdzsemmel és mákkrémmel készítettem, mandulaszeletekkel a tetején.

Mandulás-eperdzsemes falatkák

Egészségvédelem

Ebben a blokkban olyan házi praktikákat, gyógyhatású, otthon elkészíthető „füvészkedéseinket” mutatjuk be, melyek évszázadok óta támogatják szervezetünket.

Számomra ez azért is fontos, mert családunkban több évszázadra visszamenően, minden generációban voltak olyan ősök, akik kifejezetten vonzódtak a növényekhez, gyógyításhoz, Isten patikájához (Maria Treben kifejezését használva).

Fenyőrügy szirup

A fenyőket régóta hasznosítják a gyógyászatban. A tűlevelek rengeteg vitamint, ásványi anyagot, illóolajat tartalmaznak. A friss hajtások alkalmasak a rüh, a köszvény, az asztma gyógyítására. csillapítja a köhögési ingert.

Egészséges ételek

Ezen rovatunkban olyan ételeket is bemutatunk, melyek alapanyagai gazdaságunkban termettek és mi fogyasztjuk őket. Könnyű, jelen esetben nyári ételvariációk, egy csodálatos zöldség témájára. Ez nem más, mint a cukkíni és a csillagtök. Nem csak rántani lehet, hanem krémes állagú, jól fűszerezhető ízvilágot adó, egészséges ételek alapja.

Cukkini krémes palacsinta

Csillagtök, azaz patiszon sajttal töltve

Szezámmagos, cukkinikrémes tészta