Kedves Vásárlóink, Megrendelőink, Barátaink!

Szeretnénk megköszönni Nektek, hogy süthettünk, befőzhettünk Nektek!

Január van. A gazdasági évünket tervezzük. Lesz némi változás, melyről időben tájékoztatunk minden kedves vásárlónkat. Megmutatjuk majd képekben hogyan gyarapodunk. Új blogot is indítunk, ahol gondolatainkat osztjuk meg az érdeklődőkkel. Ez olyan kicsit filozofáló, kicsit vicces, kicsit emberi lesz.

Idén is lesznek zöldségeink, gyümölcseink. Lesznek lekvárok, zöldségkrémek, sajtok, paradicsomlevek és paradicsomszószok, aszalványok. Gyümölcsteák készítéséhez szárított gyümölcsökkel bővülünk. Tudtok tőlünk tojást, házi nyulat rendelni.

Megrendeltük már a palántáinkat, csakis Andrástól és Kittitől, ahonnan tavaly is. Tudjuk mennyi magot, hagymát kell venni. Tudjuk mit, hová és hogyan ültetünk, mert vannak növények, akik szeretik és támogatják egymást. Ők, mármint a növények, szerves része az életünknek, a mi tündér-kertünknek. Szolgáljuk Őket, gondozzuk és támogatjuk, hogy Ők is a részünkké és részetekké válhassanak.

Ősszel felszántattuk a földet. Persze a tavaszi tárcsázás előtt csak hozzá szántatunk még, mert egyre több emberre kell gondolnunk, hiszen gyarapodik a körénk gyűlők köre. Olyan jó ez! 

Ahogy élünk, gondolkodunk és gondoskodunk, az minket is épít, felemel. Aszalónk után a fejünkbe vettük, hogy kemencét építünk. Nem öncélút, hanem közösségi érdekeket szolgálót. Hisszük, hogy a kis közösségek – mint a család, családok, barátok és majdan talán egy falucska is – összefogása ment meg attól a lelket, gondolkodást meg-és lebénítani akaró áradattól, ami ránk zúdul. Felelősek vagyunk magunkért.

Át szeretnénk adni azt a tudást, tapasztalatot másoknak is, akik nyitottak rá persze, hogyan lehet kenyeret, kenyérlángost, rétest, pogácsát sütni kemencében. Mindig lesz pár öl fa, amivel felfűthetjük, dolgozunk azért, hogy  legyen mindig búzánk, amiből megsüthetjük. 

Vettünk üstöket és üstházat, füstölőt és köbös tartályokat, lett aszalónk.

Nem tudjuk milyen világ jön, de készülünk a bármire is. Óvatosak vagyunk. Óvjuk magunkat, egymást és a szeretteink bővebb körét. Minden nap megéljük, hogy szeretetben, felfelé és befelé figyelve vagyunk boldogok. Dolgozunk és imádkozunk. Tesszük a dolgunk. Tesszük ezt szent elhatározásunkból, Isten segítségével.