Pogácsák

A pogácsát mindenki szereti! Lehet krumplis, sajtos, tepertős, túrós, tökmagos, medvehagymás és persze még sok féle. Kérésre készítjük kocka, kerek és hosszúkás alakúra egyaránt. Létezik édes változatban is. A Kárpát-medence jellegzetes étele.

Tepertős kocka

tepertős kocka eperdzsemmel

Sajtos rúd

Sós süti box

Kérésre több ízben és formában is összeállítjuk a megrendelt sütiket, hiszen sokan vannak vele úgy, hogy nem csak egyféle sósat kóstolnának meg szívesen.

Sajtos vagy tepertős párna

Szívesen formázzuk a pogácsáinkat. Sokszor jobban csomagolható és különleges is a nem megszokott forma.

Pita

A Földközi tenger vidékeinek, térségének közkedvelt lapos kenyere. Ez az ősi kenyérféle a modern életvitelünkhöz is szervesen hozzátartozik, hiszen kevés munkával gyorsan elkészíthető, kínálhatjuk kenyérként, köretnek, tölthetjük feltétekkel jó alaposan megpakolva, de össze is süthetjük, vagy akár szendvicset is készíthetünk belőle. Állagát, ízvilágát jól megtartja még másnap is. Ezt mindig Édesmama, azaz anyósom készíti.

Igmándi káposztás vakarcs

Nagyigmánd méltán híres eledele a káposztás vakarcs. Anyósom receptgyűjteményében lévő leírás alapján készítettem. Kicsit változtattam rajta, mert az eredeti receptben a káposzta nyersen kerül a tésztába. Megpirítottam és csak ezután, még melegen dagasztottam bele.

Káposztás borzas néven továbbgondoltam a receptet.

Vajdasági sós